Cu profesorul la psihiatru

Mă uit din ce în ce mai uimit la programul de şcoala al fiicei mele şi constat multe nereguli:

-la matematică învaţă să adune fractiile, dar in manual nu se face “cel mai mic multiplu”, fără de care fracţiile nu se pot aduce la numitor comun;

-lectiile de mate, la gimnaziu, se predau dupa manualul anului 2000 (ultimul manual sanatos la cap), pentru ca manualul alternativ este cretin;

-se dau teme din culegeri editate de firme de apartament, cu greseli mari de gramatica şi logică;

-la engleză  copiii trebuie să deseneze toate obiectele, parca ar fi la ora de desen;

In acelasi timp, copiii fac meditatii serioase in  particular, de regula cu acelasi profesor de  la scoala, cu sume deloc modice.

Vanatoarea notelor se face cu frenezie, profesorii cer in mod aproape brutal ca elevii sa vina acasa, la meditatii, in schimbul indulgentei la notare.

Fondul clasei-desi ilegal-se strange, in continuare, cu mare sarguinta. Se cer bani pentru serbari, se organizeaza excursii in care dirigintele aduce, gratis, cateva rubedenii.

In scoli se incurajeaja turnatoria: dirigintii desemneaza un “turnator”  printre elevi, care trebuie sa dea raportul despre cum se poarta colegii la clasa.

Ati auzit vreun profesor protestand impotriva acestor măgării? Ati auzit cereri de eliminare a colegilor corupti?

One Response to Cu profesorul la psihiatru

  1. nauca says:

    OK. Dascalii nu vor protesta niciodata pentru niste manuale (nu numai “culegeri”) editate in apartamente de bloc, pentru o programa scolara absolut anapoda, pentru o structura bulversanta a anului scolar, pentru programul lent dar sigur de indobitocire la care ne sunt supusi copiii, de la varste din ce in ce mai fragede. An pregatitor, gradinita, in curand va fi si cresa obligatorie si o sa avem evaluari nationale la aruncat suzeta si renuntat la pampers! Pe cand un miting al parintilor, pe cand o greva generala la platit meditatii paralele si fondul clasei si fondul scolii si concursuri stupide platite si fondul pentru elevii premianti? (In vreme ce primarul de muncipiu sau sector se mandreste la deschiderea noului an scolar cu “realizarili” elevilor pastoriti? ). Incercam?

%d bloggers like this: