Am făcut serbarea şi am terminat clasa a V-a

Ieri am avut serbare la clasa a V-a. Adica, fiica mea. Luaram premiul I, conform  sarcinilor trasate la consiliul de familie.

Din pacate si la gimnaziu se repeta aceleasi practici dubioase, ca in clasele primare:

 • serbarea se face cu personaje din povesti si trebuie sa alergi mult dupa un costum care va deveni inutil;
 • nu exista nici-un magazin de inchiriat costume de serbare la noi in Regat
 • unii parinti sunt la fel de tampiti si incearca sa stranga bani ca sa cumpere “ceva de 4-5 milioane” dirigintelui. In clasa a IV-a, o mamica cretoacă propunea ca “mita” sa-i fie data invatatoarei de catre un copil, in vazul lumii, la serbare. Jezz!
 • unele mamici aduc prajituri cu crema, pe caldura asta, la serbare. Cat de prost sa fii sa nu-ti imaginezi ca maglavaisu’ ala se va altera?
 • aceleasi isterii cretine, ca “cum, sa ia fata ta premiu la fel ca fata mea?”. Unii parinti, poate din cauza ca ei au fost elevi slabi, devin megalomani si nu accepta ca alti copii sa fie la fel de buni la scoala
 • aceeasi batalie pentru concursurile locale, din care unii organizatori incaseaza taxe frumusele. Nu exista week-end fara doua-trei concursuri pe rol, din care unii profesori isi scot rezultate si palmares. Traficul de influenta este generalizat. Anul trecut, un copil de pe locul 93 a fost “trecut” pe pozitia 3, dar au uitat sa-i modifice numarul de ordine vechi! Pfuai!
 • aceleasi mamici care stau zilnic pe capul profesorilor, care se baga in seama mai mult decat copiii si care scormonesc dupa informatii in legatura cu orice si oricine. Am auzit ca unele reusesc chiar sa anuleze note proaste din catalogul odraslelor.

Am constatat ca manualele alternative nu prea sunt folosite! Se folosesc manualele din editia 2000, ultima editie cu programa logica, corecta. Problema este ca profesorii tin secret acest fapt!

Sa va fie rusine celor care folositi alte manuale, care acceptati spaga sau cadouri sau celor care “aranjati” concursuri locale!

Respect profesorilor cinstiti!

3 Responses to Am făcut serbarea şi am terminat clasa a V-a

 1. nauca says:

  Noi n-am facut serbare, am considerat impreuna cu Doamna ca nu are rost. In conditiile in care ne-au cerut bani si ca sa le cumpere diplomele… Era greu de gasit o imprimanta color. In conditiile in care toti primesc o diploma, ca doar la clasele 1-4 se dau doar calificative, nici un premiu, nici o festivitate. Si fiindca evident a mea e mai cu mot (si inca vreo cativa!), pe diploma pe care scria “pentru rezultate excelente la invatatura pe anul…” a adaugat Doamna cu pixul si s-a semnat “pentru rezultate foarte, foarte bune”. Ha, Ha Ha! Cu concursurile am rezolvat-o . Sunt o multime chiar in timpul orelor de curs, le-am bifat spre mandria staff-ului pe alea, dar am dezamagit crunt refuzand sa ne trezim in weekend pentru tot felul de “evaluari” si alte gogomanii. Mai stiu pe altcineva, nu spui nume, care a ales sa isi invoiasca vineri si joi copilul de la scoala, ca sa-l duca sambata la concurs! Cate ore sunt in 7 zile si jumatate? Rezolvati va rog problema de clasa a doua . Fara sa folositi inmultirea, ca aia se invata intr-a treia. Adunati, adunati, adunati! Inteligent, stimulator…

 2. nauca says:

  Azi am rasfoit manualul de educatie civica de clasa a 3-a. Nu se poate sa existe asemenea materie si asemenea manual! Cum ne salvam copiii de indobitocire? Atentie la cei “7 ani de acasa”, trebuie sa fie vreo 18, in speranta ca nu vor pleca in lume niste mutanti cu neuronii plini de lozinci.

 3. culaie says:

  In mintea celui mai “de jos” dascal nu sunt decat banii. Nu mai conteaza ce tembelisme sunt in manuale, atata timp cat ei is pot ocupa timpul cu un job lejer si bani putini.

%d bloggers like this: