Românul, regăţeanul şi calculatoarele

1990-nu existau PC-uri regatene şi  aproape nimeni nu stia ca exista si altceva decat masinile de calculat cu leduri verzi, Casio

1992-apar primele PC-uri, desi in facultati si intreprinderi se lucreaza in continuare cu mainframe-uri cu banda magnetica sau cartele perforate

1995-apare windows 3.11 in Regat si cativa au observat ca in Paint poti trage linii colorate. In acelasi timp calculatoarele noi stau in cutii pentru ca existau prejudecati legate de inlocuirea oamenilor cu masini

1998-in Regatenia un nene a confundat platanul CD-ROM-ului cu suportul de cafea si l-a rupt. A fost mare scandal.

2000-la curtea lui Ion Iliescu se lucreaza …cu windows 98 2nd edition. E o mare placere sa vezi filme scurte la calculator.

2002-un sfert din regateni incep sa foloseasca, la nivel aprentice, calculatorul. Restul tot cu pixul si borderoul. Contabilitatea pe T-uri incepe sa se clatine serios.

2005-inca un sfert dintre regateni sunt covertiti la Yahoo Mail. Incep sa circule bancurile si cugetarile profunde pe net. Moare varu’ Lumumba si un nepot trimite toata mostenirea din Banca Nigeriei lla noi in Regat. Cativa pun botul si se trezesc ca li s-au golit conturile de economi si consemnatiuni.

2008-al treilea sfert descopera messengerul, webcamul si microfonul. Apar primele schimburi culturale intre regateni, capsunari si ingrijitorii de batrani si copii handicapati din Italia. Se fac poze cu sapuniere de 2-3 MP si se pun pe mess. Virusii se dezvolta liber.

2011– utimul sfert din regateni rezista si nu se baga la calculator. Traiasca PCR!

PS: din cele trei sferturi de initiati din Regat, cam 90% isi formateaza calculatorul atunci cand XP-ul refuza sa mai porneasca. Restul de zece procente au invatat sa-l repare fara pierderea sistemului si a datelor.

2 Responses to Românul, regăţeanul şi calculatoarele

  1. nauca says:

    Dar…. Hackerii din Dragasani sunt tot ai nostri! Un regat pentru calculatorul AMIC!

  2. culaie says:

    Tot, saracii!

%d bloggers like this: