Nu ai casă?

Ai avut ghinionul sa fii prea tânăr in 1990? Mare greşeală!  Tot fondul de locuinte a fost dat, pe nimic, generatiei care statea deja in chirie, in locuintele  de atunci. Ion Iliescu a improprietărit o generatie de romani si a condamnat la pribegie toate generatiile de după. Ca il durea pe el undeva de ce va veni. Acum, aceeasi generatie zace in blocuri si acumuleaza datorii peste datorii. Chiar daca primesc subventii la caldura.

Ce optiuni logice ai? Pai, faci o facultate, te angajezi in Romania si  te lasi tăvălit de sistem: esti un milog daca ceri un salariu decent. Singura marfa nerecunoscuta de OPC este munca ta! Eu iti fur marfa pentru ca nu-s obligat de nicio lege sa ti-o platesc!

Vrei sa te casătoreşti si n-ai unde sta? Parcul e mare. Du-te! Ia si “proaspăta” cu tine.

Vrei sa faci copii si esti femeie? CEEEEE? Eu angajez doar femei sterile, usuratico! Iti place giugiuleala si vrei sa te platesc eu doi ani? Afara!

Vrei casă?  Ha, ha, ha.  N-am. Eu sunt un Statul si stiu sa zic doar “n-am”. Fac case ANL si le maresc pretul mereu, pentru ca tu sa nu le poti plati niciodata!

Si incerci sa-ti faci o casa a ta. Ai vandut jumatate din gospodaria parintilor si ai cumparat fix 437 mp de teren. Langa locul unde a înţărcat mutu’  iapa. Eu, statul, te călăresc din nou. Fac chestii gay cu tine si iti cer urmatoarele:

-plan topo 2,5 milioane

-extras de carte funciara ,suma modică

-scoatere din circuit agricol 3 mil

-adeverinta de la biserica

-cerere tip, 7 pagini

-ceferticat de urbanism

-aviz de la Sanepid, electrica, gaze, ape, aer, mediu, ISU, SMURD, de la IPS Daniel Angrosistu’

-acordul vecinilor pe o raza de 3 judete.

-autorizatie de constructie

-placa 1×1.5 m cu data finalizarii (daca nu plouă) lucrarilor

Baftă! Statul te incurajeaza, regăţene!

10 Responses to Nu ai casă?

 1. fostulomrau says:

  Aveam 4-5 ani la Revolutie, n-am putut tehnic sa fac vreo inginerie. Daca aveam macar 16-17 ani cred ca era o treaba buna. Pe tine unde te-a prins mare ieseala din ’89?

 2. culaie says:

  In anul II de facultate, la Politehnica in Bucuresti. De fapt eram in vacanta de 2 zile.

 3. fostulomrau says:

  Aveai deci potential sa faci o treaba. Poate erai tu in locul lui Catarama. Sincer, ti-a fost frica sau nu te pasioneaza lucrurile astea materiale?

 4. culaie says:

  Nu ma intereseaza. Altfel cumparam jumate de judet si dormeam cu pistolul sub perna. 🙂

 5. fostulomrau says:

  Foarte important despre care jumatate de judet vorbesti. Spre munte imi place mie, asa ca te las in sud. La Dragasani nici nu mai stiu care e brandul principal: vinul sau hackerii.

 6. culaie says:

  Vorbesc despre nord. Acolo sunt nascut.

 7. fostulomrau says:

  In nord o sa ma retrag la casa mea intr-o zi, daca o sa raman in tara. Pentru mine e foarte relaxant si inca nemanelizat atat de puternic ca restul Romaniei. Vidra are potential de Elvetia, dupa mintea si imaginatia mea.

 8. culaie says:

  Asa este. Hotaraste-te mai repede pana nu defriseaza toata padurea. 🙂

 9. fostulomrau says:

  Am deja locul meu de paradis in zona. A devenit suparator zgomotul drujbelor din zona pe toata valea, de la Brezoi in sus. Stiu pe cineva care a murit din cauza taiatului de lemne. O moarte mai stupida decat cele din Final destination cred.
  Asa ca, daca vreau sunt aproape de Elvetia, cum imi place mie sa-i spun.

 10. culaie says:

  In cazul asta chiar ca suntem vecini. 🙂

%d bloggers like this: