Noul Cod Civil-o lege favorabilă profitorilor şi magistraţilor

La 1 octombrie 2011 va intra in vigoare  noul Cod Civil, promovat si sustinut de Basescu, in asa-numita “reformare a Statului”.

Pun pariu ca 95% dintre romani nu s-au obosit sa-l citeasca. Marea greseală, pentru ca unele dintre cele mai drastice schimbari sunt:

-divortul va fi mult mai greu de obtinut daca unul din soti refuza

-apare marturia minorului de 10 ani, in procesele de divort

-apare “ruperea abuziva a logodnei”, adica un tanar nu poate rupe o logodna fara acordul logodnicului. Asta inseamna proces, iar proba va fi exclusiv cu martori, in lipsa unui act de logodna.

-apare “căpuşa” matrimoniala. Daca unul din soţi locuieste la socrii, acesta poate inscrie locuinta socrilor in Cartea Funciara, iar titularii de drept nu pot instraina nimic fara acordul ginerului/norei

-se complica termenul de bun “dobandit in comun”

-minorul de 14 ani poate sa-si schimbe religia fara acordul parintilor

-parintii nu mai au voie sa foloseasca bunuri apartinand minorului

Ma intreb daca ma trezesc cu un proces, in caz că donez o haina ramasa mica de la copil, haina cumparata de mine, dar care a devenit bun material al copilului?

Ma gandesc cu groaza la parintii care isi vor alunga din casa copiii casatoriti, de teama ca vor fi dati afara sau şicanati de gineri/nurori. In conditiile in care locuintele sunt scumpe, o portita de scapare a tinerilor casatoriti dispare, pentru ca un cretin a vrut asta.

Cine castiga? Evident magistratii pentru ca vor lungi procesele la infinit si vor face presiuni asupra partilor. Un posibil vector de coruptie se legifereaza! Vor deveni brusc foarte ocupati si vor cere salarii mari.

A protestat cineva? Nu.

 

7 Responses to Noul Cod Civil-o lege favorabilă profitorilor şi magistraţilor

 1. alex says:

  Primul si SINGURUL comentariu? HAHAHAHA! nu ma mira, ca esti bou de dai in gropi! cine dreak sa te citesca??? nici de ras nu esti bun! In comparatie cu unul ca Mihai Giurgea si Capitalism pe paine, tu esti un broscoi pe langa un elefant. El are mii sau chiar zeci de mii de citiri la fiecare articol si sute de comentarii. Pe alea sterse nici nu le pun la socoteala. Losere! Comunistule! 😆

 2. culaie says:

  Tu ai citit si articolul cu BAC-tarzii si te gasesti printre ei? 🙂 Uite ca nu-ti sterg voma asta.

 3. culaie says:

  Te rog un singur lucru: sa nu se supere mă-ta pentru ca nu a reusit mai mult. 🙂

 4. fostulomrau says:

  Sper sa apuc sa-l citesc integral in saptamana ce urmeaza. Deocamdata m-a interesat faza cu schimbarea religiei. Mi se pare un pas spre normalitate, dar mai e foarte mult pana departe.
  Se pare ca e nasol cu divortul. In mod normal, institutia casatoriei o sa dispara in maxim 50 de ani sau o sa cada in derizoriu definitiv.

  • culaie says:

   Nu cred ca va disparea casatoria. Probabil vom deveni mai toleranti cu homosexualii si cu parintii “single”.
   Mi se par ridicole complicatiile aduse in cazul exercitarii dreptului de proprietate.

 5. nauca says:

  Adica se vor rari casatoriile intre hetero si se vor inmulti cele intre homosexuali?

 6. culaie says:

  Eu cred ca se vor inmulti contractele prenuptiale. 🙂

%d bloggers like this: