X Factor România, Vocea României şi criticii lui Hruşcă

In ultimii ani s-a dezvoltat o categorie de “telectuali” cărora le tot pute despre aproape orice. Daca porti haine normale esti retard, dacă te urci în Logan, ţăran te numeşti.
Aceşti indivizi, sătui de aripi picante la Mall, încălziti bine de fularele de trendinezi, purtate încă din iulie (de frică să nu le-o ia alţii înainte), au început să pătrundă în online şi îşi etalează prostia pe unde apucă.
De peste 3 luni se dă o luptă acerbă pe concurenţii de la X Factor şi Vocea Romaniei.  Pe twitter, pe hashtag-urile de profil, lumea este asaltată părerile, mai mult sau mai puţin pertinente, ale unor onlineri care, de regula, au invitaţii gratuite la galele live în schimbul unui articol pe blogul personal. Si incep transmisiunile “live” pe twitter cu remarci de genul:
-Iulian Canaf are pantofi de clovn, dar va canta piesa lui Ray Charles.
-Se pregateşte Aminda (o pupăză cu nasul pe sus, activă şi în online), Clujul o susţine, Canaf nu are şanse caci nu orice lăutar poate să cânte după note.
-Iulian Vasile a manelizat orice piesă.
Thriller Man (africanul concurent la X Factor în trupa T&L) a fost dat, în direct, cu pudră albă de către Dani Oţil, intr-un gest de un rasism jalnic.
Si tot aşa, fanii comentează prestaţiile, amestecând argumentele cu remarci rasiste despre unii din cei mai buni concurenţi. Chiar dacă sunt mai coloraţi la ten.
In paralel, aceiaşi “influenceri” o tot dau cu Hruşcă. Cică Hruşcă ar trebui să nu mai vină din Canada, ci să ne lase în pace cu colindele lui.
Acesti indivizi nu au ascultat în viaţa lor un colind până la capăt, nu cred că mulţi înteleg jumătate din versuri, in limba maternă. Dacă încerci să le povesteşti despre cum aşteptam noi colindele de la ţară, pe vremea comunismului, ca să uităm pentru câteva zile de marşurile patriotice si osanalele pentru Ceauşescu, s-ar putea să nu te înţeleagă.
Online-ul are avantaje enorme dar şi marele dezavantaj că acordă drept de opinie unor creaturi cu pregătire incertă, cu respect limitat faţă de tradiţiile româneşti şi uşor de atras în polemici rasiste.
Din păcate, o mare parte din ei au picat BAC-ul şi au şanse mici să-l mai promoveze vreodată.
Ce-i de făcut?

Comments are closed.

%d bloggers like this: