Decreţeii şi lozincile anti Băsescu

Prin anii ’80 eram catalogati drept “decreţei“, copiii forţati ai regimului Ceauşescu, născuti după 1967, anul nefastului decret prin care se interziceau avorturile.
Am crescut în cei mai grei ani ai regimului comunist, când luam pâinea pe cartelă, când împărţeam un ou pe săptămână iar zahărul devenise obiect de şantaj al activiştilor de partid.

A venit ’89, cu schimabrea sa chinuită de regim, cu mitinguri pro şi contra comunismului. Generaţia “decreţeilor” a inceput sa iasă in Piaţa Universităţii, să lupte împotriva tendinţlor de reinstaurare a comunismului.
De această dată, parinţii si rudele au început sa ne eticheteze drept golani, drogaţi, legionari. Părinţii şi bunicii aveau impresia ca Romania nu poate fi condusă decât de Iliescu.

În acelaşi timp au apărut primele cărţi ale lui Coruţ iar Vadim Tudor a devenit idolul generaţiei părinţilor. Schimbaseră un comunist cu un nebun.  Decreţeii au inceput sa fie acuzaţi de antinationalism, de imperialism. În acelaşi timp, părinţii nostri nu voiau să “ne vindem ţara”!

Suntem in 2012. Toţi decreţeii l-au votat pe Băsescu şi PDL. În 2007 şi 2009, decreţeii majoritari au ales ca presedintele-jucator să conducă ţara. Şi aşa a început sălbaticia lui Boc-Udrea-Băsescu, trio care s-a apucat să insulte pe toată lumea: decreţei, copii, mame tinere, studenţi, militari, poliţişti. Decreţeii făcuseră o greşeală capitală şi asta  începea sa se întoarcă împotriva lor.
Generaţia care ne ura pentru că stăteam în stradă in 1990 a ajuns ea însăşi in stradă! Generaţia decreţeilor, văzând că a greşit a preferat să se ascundă  în casă, de ruşine.
Ciudată inversiune a istoriei: decreţeii îi insultă pe bătrânii din stradă, la fel cum aceştia  din urmă îi insulta in anii ’90!
Copiii au ajuns sa-si condamne părinţii.
Decreţeii anului 2012 au impresia că ţara nu poate fi condusă decat de Băsescu.
Istoria se repetă.

One Response to Decreţeii şi lozincile anti Băsescu

  1. incaunipocrit says:

    Reblogged this on Basil Wheel.

%d bloggers like this: