Mizeria din şcoli, o poveste fără sfârşit.

Am văzut astăzi la TV ştirea despre fetiţa de 13 ani care a căzut de la balcon în timp ce se afla într-o tabară “particulară” şi mi-a venit în minte ce haos văd eu ca părinte, la şcoala la care învaţă fiica mea, care are tot 13 ani.
O parte din profesori au  nevoie urgenta de examen medical psihiatric după care  unii ar trebui sa fie trimişi acasă, alţii la balamuc. E trist, dar adevarat!

Fiecare şcoala are in randurile dascălilor nişte specimene bătrâne, inadaptate vremurilor şi care de cele mai multe ori sunt foarte abuzivi. Nu doar elevii sunt răi şi asta este jumătatea ascunsă a problemei, de care nu se ocupă nimeni. Este mai “senzational” să publici ştiri despre profesoare bete decât despre o racilă veche a învăţământului mioritic: profesorii şi corupţia generalizată.

Profesorii ar trebui sa renunţe la ifosele cu care i-a înzestrat sistemul comunist, să coboare de pe piedestal şi să devină umani, parteneri sinceri ai elevilor sau părinţilor şi nu sperietori frustrate. O vorba bună spusă la timp elevilor face mai mult decât trei note scăzute la purtare. Credeţi că părinţii cer asta la şedinţe? Nu, ei se ocupa de fondul clasei, de cadoul de final de an pentru dirigintă, de excursiile cerute de profesorul X sau Y, de meditaţii sau de certat unii cu alţii.

Guvernul ar trebui sa incrimineze meditaţiile de orice fel, să nu mai cedeze şantajului mizerabil al unor profesori care vor să încaseze bani grei, nefiscalizaţi, de la elevi. Meditaţiile sunt o forma de FURT si hoţii trebuie sa meargă la puşcărie.

Trebuie să se pedepsească practica “taberelor de pregătire”, în care unii profesori îşi induc în eroare elevii şi părintii acestora, oferindu-le iluzia că toţi sunt olimpici, în timp ce la întelegere cu unii hotelieri  fac bani buni şi din această activitate. De cele mai multe ori avantajele acestor profesori se traduc în sejururi  gratuite pentru rude sau membrii familiilor lor. Totul pe banii părinţilor elevilor!

Practica excursiilor cu organizare îndoielnică, fără asigurări medicale sau de viaţă, oferă aceleaşi beneficii profesorilor, familiilor lor, firmelor de turism sau hotelierilor. Această activitate nu este verificata şi autorizată de nimeni. Nimeni!

Aţi văzut cumva să se sesizeze Directia Pentru Protecţia Copilului în aceste cazuri? Aţi vazut profesori sau directori de şcoli cu dosare penale deschise la plângerea acestei Direcţii “fantomă”? Nu! O să vedem în continuare cum aceşti indivizi plătiţi din banii mei sau ai tăi apar rujaţi si coafaţi la televizor, dându-se de ceasul morţii doar atunci când apar ştiri despre copii omorăţi, legaţi în lanţuri, maltrataţi, abandonaţi sau violaţi.
Complicii tragediilor la care suntem astăzi martori sunt guvernantii, profesorii, autorităţile de orice fel şi NOI, părinţii.

Laşitatea părinţilor duce la perpetuarea acestui sistem care omoară copii. Cei care dau mită profesorilor sunt vinovaţi de haosul din şcoli, de nebunia unor profesori, de toate tragediile la care asistăm astăzi. Noi dăm subiecte gratuite televiziunilor tabloide şi umplem buzunarul mogulilor.

Aceasta ţară cere cu disperare o noua ocupaţie germana!

Comments are closed.

%d bloggers like this: