De ce vrei să te faci profesor?

Citesc intr-un ziar local, regătean, urmatoarele:

Conform noii legi a educatiei, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar beneficiaza de dreptul la concediul anual de odihna cu plata, in perioada vacantelor scolare, cu o durata de 62 de zile lucratoare. In cazuri justificate, conducerea institutiei de invatamant poate intrerupe concediul legal, persoanele in cauza urmand a fi remunerate pentru munca depusa. Neefectuarea concediului anual de odihna da dreptul la efectuarea concediului restant in vacantele anului scolar sau universitar urmator.

V-aţi prins? Adică:

  1. Eşti un prost, cu BAC-ul luat la limita si nu te angajează nimeni. Ce faci? Te bagi la un concurs de profesor-suplinitor: salarii mici, concedii mari si meditaţii ilegale. Te doare in pix de calitatea muncii tale.
  2. Eşti mediocru şi nu ai serviciu. Iti vine ideea sa te  faci profesor ca sa ai o jumatate de an liberă. Odata pe an mergi la miting si faci un dans al pinguinului.
  3. Esti un om bine pregatit. Vrei să faci carieră pentru ca tu crezi în rolul tau. Degeaba, vei suferi alaturi de lichelele de nota 1,20!

Acum imi explic de ce avem profesori analfabeti, care dau ţării absolventi retardati! Iar planul meu de masuri, pentru cresterea promovabilităţii la BAC, poate deveni viabil.

One Response to De ce vrei să te faci profesor?

  1. nauca says:

    NU cumva dai examen de suplinitor, ca prea ai tacut?!